Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Άλλη μια σεζόν του ''American Horror Story'' έφτασε στο τέλος της! Τι δεν πήγε καλά με την φετινή σεζόν!



  Άλλη μια σεζόν της ξένης σειράς "American Horror Story" έφτασε στο τέλος της και σαν θεατής που έχει δει όλες τις σεζόν και έχω αγαπήσει όσο τίποτα την τρέλα και την υπέροχη "αθλιότητα" αυτής της σειράς έχω να πω, "Έλεος". Η φετινή σεζόν ήταν η χειρότερη απ' όλες σε ότι έχει να κάνει με τη συνοχή, την πλοκή αλλά και την εξέλιξη των χαρακτήρων. Το "Freak Show" απογοήτευσε τελικά, παρά το δυνατό του ξεκίνημα και για να καταλάβετε για μένα, δεν φτάνει ούτε στο μικρό δαχτυλάκι το περσινό "Coven". Η περσινή σεζόν με τις μάγισσες μπορεί και αυτή να μην είχε συνοχή αλλά ήταν διασκεδαστικότατη, πράγμα που δεν ένιωσα φέτος...


  Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είδα όλα τα επεισόδια και ότι κάποια τα ευχαριστήθηκα. Μέχρι την εμφάνιση του Mordrake ειλικρινά απολάμβανα κάθε επεισόδιο. Ότι και να γίνει νομίζω ότι δεν θα την παρατήσω την σειρά! Είναι σαν μια κακή σχέση, σε κάνει στο μεγαλύτερο κομμάτι της να μην νιώθεις ευτυχισμένος, μισείς τα πάντα σχεδόν στο άλλο σου μισό, αλλά την επόμενη στιγμή βλέπεις ότι το άτομο που είσαι μαζί είναι διασκεδαστικό και του δίνεις άλλη μια ευκαιρία!
  Υπήρχαν πολλές στιγμές στις οποίες είπαμε, "τι βλέπω τώρα;", ή "γιατί συμβαίνει αυτό;", σκηνές δηλαδή που δεν έβγαζαν νόημα αλλά αυτό που κατέστρεψε τη σεζόν σε μεγαλύτερο βαθμό ήταν, όλα αυτά που έμοιαζαν με ιδέες της τελευταίας στιγμής από τον Ryan Murphy. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά λοιπόν:

1. Για ποιο λόγο σκότωσαν το Twisty στο τέταρτο επεισόδιο;




  Έχεις δημιουργήσει έναν εκπληκτικό και ταυτόχρονα πολύ τρομακτικό χαρακτήρα, για τον οποίο μιλάει όλο το ίντερνετ και τελικά τον σκοτώνεις τόσο νωρίς. Για μένα ήταν ο καλύτερος χαρακτήρας από όλες τις σεζόν της σειράς και τη στιγμή που τον σκότωσαν ήταν λες και χάθηκε όλο το νόημα της σειράς. 


2. Ποιο ήταν το νόημα του διπρόσωπου Wes Bentley;



  Ναι το γνωρίζω ότι αρχικά ο σκοπός του ήταν να "σκοτώσει" τον Twisty, εγώ όμως μιλάω για την επιστροφή του στο τελευταίο επεισόδιο. Ήταν η πιο πολύπλοκη αυτοκτονία που έχω δει και ειλικρινά, δεν λειτούργησε καθόλου καλά!
3. Γιατί ο Stanley έπρεπε να έχει μεγάλο πέος;



  Δεν μπορεί να ήμουν η μόνη που σκέφτηκε ότι το ανέφεραν τόσες φορές, άρα θα υπάρχει κάποιος λόγος, για παράδειγμα να πεθάνει και κάποιος να το μετατρέψει σε κάτι ιδιαίτερο ή αυτό το κομμάτι του να καταλήξει σε μουσείο για φρικιά. Οτιδήποτε!


4. Ποιο ήταν το νόημα του χαρακτήρα της "Χοντρής Κυρίας";



  Η εμφάνιση του χαρακτήρα της έμοιαζε σαν κάτι που σκέφτηκε ο δημιουργός τελευταία στιγμή. Σαν κάτι που θα γέμιζε απλά μερικές σκηνές, δεν είχε κανένα άλλο λόγο ύπαρξης.


5. Ποιος ο λόγος ύπαρξης των Patti LaBelle και Gabourey Sidibe;



  Για ποιο λόγο να προσλάβεις την υπέροχη Patti LaBelle να την ντύσεις με κοστούμι Γούντι ο Τριποκάρυδος και μετά από λίγο να την σκοτώσεις; Αλλά και την καημένη την Sidibe, με μια άθλια περούκα και τη μόνιμη ατάκα "Πού είναι η μητέρα μου;" για να τη σκοτώσεις και εκείνη άμεσα.


6. Ποιος ο λόγος ύπαρξης του αστυνομικού που σκότωσε την Sidibe, 
για τον Dandy;
  Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω, πάνω σε αυτό!


7. Ποιος ο λόγος ύπαρξης του Neil Patrick Harris;



  Δεν είμαι από εκείνους που τον λατρεύουν και θα τον έβλεπαν σε οτιδήποτε για να μπορώ να το αφήσω να περάσει ασχολίαστο. Ακόμα ένας από τους πολλούς χαρακτήρες ο οποίος έμοιαζε σαν κάτι που σκέφτηκε ο δημιουργός της σειράς τελευταία στιγμή και αποφάσισε να τον εντάξει στο ήδη ασυνάρτητο σύνολο!


8. Γιατί δεν δουλεύτηκαν καλύτερα η ξένες προσφορές στη σειρά;



  Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, από την αδικαιολόγητη προφορά της Kathy Bates, της Jessica Lange ή του Danny Hiouston. Πραγματικά όλοι τους αξιόλογοι ηθοποιοί αλλά αυτές οι προφορές ήταν καταστροφικές!
  

2 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτως!! Αν και η ατμοσφαιρα ηταν ahs που ολοι αγαπησαμε, η ιστορια εμπαζε απο παντου και ενω οι θεεικες σκηνες δεν ελειπαν το αποτελεσμα ηταν πολυ μετριο...τιποτα δε θα αγγιξει την τελειοτητα του ασυλου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε πολλές εντυπωσιακές σκηνές και πιστεύω ότι είναι αυτό που θα μας κάνει να ξαναγυρίσουμε και για την επόμενη σεζόν, ακόμα και αν αυτή μας απογοήτευσε. Για να δούμε πως θα είναι η επόμενη σεζόν και χωρίς την Jessica Lange!

      Διαγραφή