Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Περιμένοντας με αγωνία το τέταρτο επεισόδιο του "American Horror Story: Freak Show", "Edward Mordrake Part 2", ξαναθυμόμαστε το υπέροχο πρώτο μέρος του!



   To τρίτο επεισόδιο της σειράς "American Horror Story: Freak Show" ίσως ήταν και το καλύτερο μέχρι στιγμής. Οι ήδη υπάρχοντες χαρακτήρες έχουν αρχίζει να ξεγυμνώνονται και οι καινούριοι που εμφανίζονται σιγά σιγά μας δείχνουν ότι αυτή η σεζόν θα είναι πιθανότατα η καλύτερη! Στο τρίτο επεισόδιο λοιπόν μας παρουσίασαν τους Denis O’Hare (Stanley) και Emma Roberts (Maggie Esmerelda) ως δυο απατεώνες που είναι ικανοί να φτάσουν πολύ μακριά για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν και είναι ήδη, με ένα μόλις επεισόδιο, πολύ καλύτεροι από τους παλιότερους χαρακτήρες που έχουν υποδυθεί στη σειρά.Υπήρχαν κάποιες εξαιρετικές αναφορές στην cult πλέον ταινία "Halloween" του John Carpenter, αλλά το επεισόδιο ήταν εξαιρετικό περισσότερο για τις συγκινητικές του στιγμές παρά για τα τρομάγματα του. Αναλυτικότερα λοιπόν...


Η Kathy Bates είναι εκπληκτική ως "Ethel Darling"


 Όταν η Ethel είπε στον γιατρό της ότι δεν έκλαιγε γιατί άκουγε ότι θα πεθάνει αλλά γιατί κανένας μέχρι τότε δεν της είχε φερθεί τόσο ανθρώπινα πραγματικά συγκινήθηκα. Ήταν μια εξαιρετική σκηνή και μπορώ να πω ότι η Kathy Bates κυριάρχησε με την ερμηνεία της σε αυτό το επεισόδιο.

Η διασκευή της Jessica Lange στο τραγούδι της Lana del Rey
 "Gods & Monsters" ήταν εξαιρετική


Ο Murphy μας το είχε υποσχεθεί και η Elsa Mars δεν μας απογοήτευσε. Σαν μεγάλη fan της Lana Del Rey μπορώ να πω ότι την περίμενα με ανυπομονησία αυτή την διασκευή και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα.

Η Patti LaBelle ως η ατρόμητη Dora


Σαν μαγείρισσα και υπηρέτρια στον σπίτι των Mott η Dora ανέχεται πολλά, ακόμα και να ντυθεί Woody o τρυποκάρυδος αλλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον άθλιο Dandy δεν μασάει τα λόγια της. Τον προκαλεί να πραγματοποιήσει την απειλή του αλλά όπως ήταν αναμενόμενο εκείνος δεν είναι ικανός για τίποτα άλλο παρά λόγια. Εύχομαι οTwisty να τον βαρεθεί σύντομα και να του δώσει ένα μάθημα!

Ο Twisty ήταν εξαιρετικός για ακόμα ένα επεισόδιο


Το μοναδικό μου παράπονο για το τρίτο επεισόδιο ήταν ότι χρειαζόταν περισσότερο Twisty! Αλλά όπως έχει ήδη αποδείξει ο John Carroll Lynch ακόμα και με λίγα δευτερόλεπτα στη διάθεση του μπορεί να μας εντυπωσιάσει. Χωρίς καμία απολύτως ατάκα και με τα εκφραστικότατα μάτια του γεμίζει κάθε σκηνή. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει και αυτό σε κρατάει μαγκωμένο κάθε φορά που εμφανίζεται στο πλάνο. Το θετικό είναι ότι στο επόμενο επεισόδιο θα δούμε την ιστορία του!

Ο Wes Bentley ως Edward Mordrake


 Όπως μας ενημέρωσε η αγαπητή Ethel στα μέσα του επεισοδίου ο μύθος του Edward Mordrake (είναι βασισμένος σε πραγματικη ιστορία) είναι αληθινός και συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια του Halloween. Ως αποτέλεσμα έχει, ένα "φρικιό" να επιλέγεται από το δαίμονα για να ακολουθήσει τον Edward  στην κόλαση. Θυμίζοντας λίγο τον Δράκουλα του Gary Oldman και έχοντας μια πολύ επιβλητική παρουσία μπορώ να πω ότι ο Mordrake του Bentley ήταν αρκετά τρομακτικός. Ευτυχώς η ιστορία της Ethel "συγκίνησε" το δαίμονα του και τελικά την άφησε να ζήσει, όσο για το ποιος δεν θα είναι τόσο τυχερός, όπως φαίνεται θα το μάθουμε στο επόμενο επεισόδιο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου