Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Τα 4 καλύτερα επεισόδια σειρών για το 2014 , μέχρι στιγμής...



   Πραγματικά δεν θα έπρεπε να έχω περιορίσει τα επεισόδια σε τέσσερα επειδή η χρονιά μέχρι στιγμής ήταν γεμάτη με πολύ καλά επεισόδια, αλλά αυτό το καλό έχουν αυτές οι λίστες, σε κάνουν να προσπαθείς να ξεχωρίσεις τα  μικρά διαμαντάκια. Σίγουρα τους επόμενους έξι μήνες που απομένουν για να ολοκληρωθεί η χρονιά θα έχουμε τη χαρά να δούμε και άλλα υπέροχα επεισόδια αλλά μιας και φτάσαμε στα μέσα του 2014 σκέφτηκα να κάνω μια μικρή αναδρομή. Απ' έξω έμειναν δυστυχώς τα: "So Did The Fat Lady" από το "Louie", "All Shot to Hell" του "Justified", αρκετά από το "Orange is the new black", το "The Grove" από το "The Walking Dead" και το “A Day’s Work”από το "Mad Men".

4. Fargo, "Buridan’s Ass"



    Αν παραπονιέμαι παραπάνω ότι ήταν δύσκολο να διαλέξω ανάμεσα στα καλύτερα επεισόδια των σειρών φανταστείτε τι έγινε όταν προσπάθησαν να διαλέξω ανάμεσα στα επεισόδια του "Fargo". Έπρεπε όμως να βασανιστώ και αποφάσισα ότι το καλύτερο ήταν σίγουρα το έκτο επεισόδιο, στο οποίο μας έδειξε η σειρά ότι δεν αστειευόταν. Στο επεισόδιο αυτό, ψάρια έπεσαν από τον ουρανό σκοτώνοντας τον γιο του Stavros Milos, ο Lorne Malvo έδεσε τον Don Chump(Glenn Howerton) σε ένα μηχάνημα γυμναστικής και η ομάδα SWAT τον γάζωσε με σφαίρες και φυσικά ο Lester ξεγλίστρησε από το νοσοκομείο για να παγιδεύσει τον αδερφό του για τα δικά του εγκλήματα. Αυτό όμως που το έκανε να ξεχωρίζει, ναι πραγματικά συνέβησαν κι άλλα, ήταν η χιονοθύελλα στην διάρκεια της οποίας ο Malvo έκοψε το λαρύγγι του Mr. Numbers και ο Gus πυροβόλησε τη Molly Solverson, κάνοντας μας αυτόματα να σκεφτούμε ή στη δική μου περίπτωση να αναφωνήσουμε "Όχι ρε συυυυυ, πλάκα κάνεις".

3. Game of Thrones, "The Mountain and the Viper"


   Ας το παραδεχτούμε, η τέταρτη σεζόν της σειράς μπορεί να ήταν εξαιρετική αλλά κάποια επεισόδια της δεν ήταν και τόσο δυνατά. Μπορεί να είχαν πολύ δυνατές σκηνές και ερμηνείες, όπως αυτή της δίκης αλλά ένα ήταν το επεισόδιο που μας έκανε να μείνουμε ειλικρινά με ανοιχτό το στόμα. Πιο συγκεκριμένα ο Purple Wedding ήταν εντυπωσιακός αλλά όχι όσο ο Red Wedding, η μάχη στο τοίχος ήταν εντυπωσιακή αλλά δεν είχε τρομερή "ουσία" και ακόμα και το φινάλε έμοιαζε λίγο βεβιασμένο. Η μάχη όμως μεταξύ των The Mountain και Red Viper ξεπέρασε κάθε προσδοκία, είτε είχαμε διαβάσει τα βιβλία είτε όχι, και μας άφησε μουδιασμένους για μέρες... Ήταν μοναδικό επεισόδιο.

2. Hannibal, "Mizumono"



   Τι μπορεί πραγματικά να πει κανείς για το φινάλε της δεύτερης σεζόν του "Hannibal"... Μια εκπληκτική σεζόν ολοκληρώθηκε με ένα πραγματικό μακελειό και είδαμε επιτέλους τους ανθρώπους γύρω από τον πρωταγωνιστή μας να τον βλέπουν πια πεντακάθαρα για όσο φυσικά τους επέτρεψε εκείνος, πριν τους σκοτώσει όλους ή μάλλον πριν τους τραυματίσει τόσο σοβαρά που δεν είμαστε σίγουροι ποιος πραγματικά θα επιζήσει... Στο τέλος αυτής της σεζόν τουλάχιστον, νίκησε ο "κακός" χαρακτήρας που όλοι αγαπάμε.


1. True Detective, "Locked Room"



  Το "True Detective" ξεκίνησε πολύ δυνατά από την αρχή, έχοντας σαν πολύ δυνατό χαρτί της εκπληκτικές ερμηνείες των Matthew McConaughey και Woody Harrelson. Για μένα είναι η καλύτερη σειρά του 2014 μέχρι στιγμής χωρίς αμφιβολία. Μπορεί λοιπόν το επεισόδιο "The Secret Fate of All Life" να περιείχε τον πολύ γνωστό πια μονόλογο του Rust Cohle, "Time is a Flat Circle", αλλά το επεισόδιο “Locked Room” ήταν αυτό που μετέτρεψε τη σειρά από ενδιαφέρουσα σε κάποια που πρέπει να δεις οπωσδήποτε. Ο μονόλογος Life is a Dream”, του Cohle και πάλι, ο οποίος όταν ολοκληρώθηκε μας αποκάλυψε τον Reggie Ledoux, τον κύριο που στοίχειωσε για αρκετές μέρες το μυαλό μας, μας έκανε να μην μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα άλλο για εβδομάδες. Τότε ήταν που άλλαξαν όλα και καταλάβαμε ότι είχαμε πια εθιστεί. 


P.S. Πραγματικά δεν έχω ξανακάνει τόση έρευνα για άλλη σειρά και όσοι διαβάζατε τότε το blog θα το είχατε καταλάβει από τις άπειρες θεωρίες για το τι θα γίνει μετά που σας ξεφούρνιζα. Θυμάμαι ότι το έβλεπα μέχρι και στον ύπνο μου και ακόμα και όταν έκανα κάτι άλλο σκεφτόμουν τι θα συμβεί στη σειρά και τι πραγματικά σήμαινε αυτό που είχε που ο Cohle στο τάδε επεισόδιο...Ειλικρινά δεν λυπάμαι καθόλου για το χρόνο που χάλασα μιας και αγάπησα τόσο το "True Detective' ώστε να το βάζω ανάμεσα στις πέντε αγαπημένες μου σειρές όλων των εποχών...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου