Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

The Watcher: "Hannibal" S02 E12 "Tome-wan"- Ένα πραγματικά σοκαριστικό επεισόδιο πριν το μεγάλο φινάλε



  Όλοι γνωρίζαμε ότι κάτι κακό θα συνέβαινε στον Mason Verger. Όλη η σειρά χτιζόταν σιγά σιγά γύρω από αυτό. Αυτό που μετράει είναι ότι οι δημιουργοί δεν κράτησαν τίποτα για τους ίδιους! Μας έδωσαν να καταλάβουμε, τις προθέσεις τους μέσα από αυτή τη σκηνή! Ήταν ίσως από τις πιο ανατριχιαστικές σκηνές που έχω δει ποτέ στην τηλεόραση, αν όχι η πιο ανατριχιαστική...



    Όσοι από εμάς έχουμε δει τις ταινίες αλλά και όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία, περίμεναν να δουν πως και πως την ιστορία του Verger. Η δημιουργοί δεν μας απογοήτευσαν ούτε στο ελάχιστο. Ο Will και ο Hannibal μοιάζουν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, συγκρίνουν σημειώσεις, ανταλλάσσουν στρατηγικές και πειράζουν ο ένας τον άλλο όπως κάνουν οι πραγματικοί φίλοι. Αλλά ταυτόχρονα παίζουν με τη φωτιά. Ο Mason είναι ένα κακομαθημένο τέρας, που δεν του αρέσει καθόλου όταν άλλοι παίζουν με τα "παιχνίδια" του! Ο Will και ο Hannibal τον εκνεύρισαν γι' αυτό και εκείνος αποφάσισε να τους ταΐσει στα γουρούνια του...
    Αυτό ήταν το βασικό του σχέδιο, αλλά η σειρά δυστυχώς δεν λέγεται "Mason Verger", άρα δεν χρειάζεται να πούμε ότι όλα πάνε πολύ στραβά για τον ίδιο.
    Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό, μαθαίνουμε ότι και ο Jack είναι πολύ καλός "ψαράς", έχοντας καταφέρει να ξετρυπώσει την Bedelia Du Maurier, μόνο και μόνο για να του εκμυστηρευτεί ότι είναι ακόμα ένα από τα θύματα του Hannibal. Του κάνει όμως μια πολύ σημαντική ερώτηση, για το πόσο έξυπνος και πόσο υπό έλεγχο είναι ο Hannibal, για να δώσει λίγο αργότερα την απάντηση ο ίδιος ο Hannibal μέσα από το ιδιαίτερο πιάτο που σερβίρει στον Jack. O κυνηγός και το θήραμα κυνηγούν ο ένας τον άλλον κάνοντας κύκλους. (Ναι ο Hannibal σερβίρει στο Jack ένα περίεργο ζελέ, το οποίο μοιάζει μοναδικό. Είναι τόσο καλός μάγειρας!)
      Το πιο ανατριχιαστικό κομμάτι όμως ήταν όταν ο Hannibal έδωσε στον Mason διάφορα ναρκωτικά, το οποίο οδήγησε σε μια πραγματικά ανησυχητική σκηνή καθώς βλέπαμε τις παραισθήσεις που του προκάλεσαν. Στη συνέχεια ο Hannibal δίνει ένα μαχαίρι στον Mason και εκείνος, κόβει σιγά σιγά το πρόσωπο του και το ταΐζει στα σκυλιά του Will, μετά από την προτροπή του καλού μας γιατρού. Δεν μπορούμε να δούμε το πρόσωπο του καθαρά, γιατί είναι κρυμμένο στις σκιές, αλλά μπορούμε να ακούσουμε και σε συνδυασμό με τα λίγα που βλέπουμε... απαπαπαπα! Η ατάκα “I’m full of myself!”, αφού έχει φάει την μύτη του, είναι ειλικρινά ότι πιο ανατριχιαστικό έχουμε ακούσει ποτέ στη σειρά.
   Ο Hannibal τελικά σπάει το λαιμό του Mason αφήνοντας τον στο έλεος της αδερφής του. Και εμείς μένουμε με τα τελευταία του ειρωνικά λόγια και απλά αναμένουμε την εκδίκηση του.
     Το τέλος του επεισοδίου βρίσκει τον Hannibal και τον Will να συμφωνούν ότι ο Jack αξίζει να μάθει την αλήθεια (υπονοώντας ότι μετά θα τον σκοτώσουν φαντάζομαι). Πώς θα γίνει αυτό ακριβώς; Είχαμε πάρει μια μικρή γεύση στο πρώτο επεισόδιο αν θυμάμαι καλά, και ήταν εκπληκτικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου