Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

The Watcher: "Hannibal" S02 E10 "Naka-Choco"




    Με το επεισόδιο "Naka-Choko" το "Hannibal" προσπαθεί να μας σερβίρει ένα γεύμα για να καθαρίσει ο ουρανίσκος μας και το κυρίως "πιάτο" έχει μια ιδιαίτερα όξινη γεύση! Ήταν ένα από τα πιο διασκεδαστικά επεισόδια γεμάτο με υπονοούμενα, ιδιαίτερες σκηνές και πολλά μειδιάσματα... Αν πούμε ότι πιστεύουμε την αλλαγή του Will λοιπόν, στα μάτια του Hannibal είναι ήδη στο δρόμο της μεταμόρφωσης, για να γίνει ο τέλειος εαυτός του, όπως τον αποκαλεί ο Dr. Lecter. Είναι μικρή η πιθανότητα να πιστεύει πραγματικά ότι συμβαίνει πραγματικά αυτή η αλλαγή και ο χρόνος μας έχει δείξει ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε  ούτε για ένα δευτερόλεπτο τον καλό μας γιατρό!

   Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι Will δεν σκότωσε την Freddie Lounds απλά την παρέσυρε κάπου μακριά ή μπορεί να το έκανε και ο ίδιος ο Jack. Όλα είναι μέρος μιας πολύ καλά στημένη παγίδας. Ποιο είναι το θύμα όμως, ο Hannibal ή εμείς;


   Μετά από μια "αλλαγμένη" σκηνή από το φινάλε του προηγούμενου επεισοδίου, βλέπουμε τον Will να φαντάζεται ότι σκοτώνει τον Hannibal. Το ιδιαίτερο κομμάτι είναι η συζήτηση που ακολουθεί μεταξύ αυτών των δυο ανδρών. Ενώ ο Hannibal δένει με επιδέσμους τα χέρια του Will με δυσκολία μπορεί να κρύψει την αγάπη και την υπερηφάνεια του για αυτόν. Αυτές είναι οι στιγμές που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν όντως πιστεύει στην αλλαγή και τελικά έχουν καταφέρει να τον έχουν ξεγελάσουν ή είναι τόσο καλός ηθοποιός όσο ο Will;
      Το επόμενο βήμα στην θεραπεία του Will είναι να μάθει να σέβεται και να τιμά αυτό που σκοτώνει. Δεν ξέρουμε αν δούλεψαν μαζί στο να κάνουν αυτό το αποτρόπαιο πράγμα στον Tier, αλλά η αρμονία που παρουσιάζουν στην σκηνή του εγκλήματος αλλά και γενικότερα σε όλες τους τις πράξεις, παραξενεύει τους γύρω τους.
     Μια από αυτούς είναι και η Freddie Lounds. Είναι η μόνη που ζητά απαντήσεις και δεν την καθησυχάζουν οι μισές αλήθειες κανενός. Κοιτάει την υπόθεση χωρίς να επηρεάζεται ψυχολογικά και μπορεί να δει πολύ περισσότερα. Αυτό είναι όμως που είτε την σκότωσε, είτε την ανάγκασε να περάσει μια τραυματική εμπειρία. Ελπίζω ένα από τα έξυπνα κορίτσια της σειράς να καταφέρει να ζήσει, γιατί και αυτή σαν την Beverly Katz έχει αρχίσει να μου γίνεται απαραίτητη!
     


      Περνάμε τώρα στη καημένη Margot, η οποία είναι τόσο κατεστραμμένη που ούτε ο Hannibal δεν μπορεί να την βοηθήσει. Μετά από μια αποτυχημένη συνεδρία με τον Dr. Lecter, επειδή δεν κατάφερε να την πείσει να προσπαθήσει ξανά να σκοτώσει τον αδερφό της, τον γνωρίζουμε επιτέλους. Ο Michael Pitt είναι όσο χρειάζεται τρομακτικός και όσο πρέπει καρικατούρα, κάνοντας τον χαρακτήρα του ακόμα πιο ανατριχιαστικό. Μετά από την πρώτη επαφή μαζί του καταλαβαίνουμε γιατί η Margot είναι έτσι και γιατί πραγματικά δεν μπορεί να κάνει κάτι άμεσο. Έτσι σκαρφίζεται ένα πολύ ιδιαίτερο σχέδιο το οποίο πηγαίνει αντίθετα με τις "προτιμήσεις" της.


     Το οποίο μας οδήγησε σε ένα φανταστικό "τρίο" ανάμεσα στους Hannibal, Alana και τον Will και έκανε τους fans της σειράς να τρελαθούν! Το ιδιαίτερο ήταν ότι η Alana έμοιαζε να είναι το εμπόδιο ανάμεσα σε δυο πολύ δυνατούς χαρακτήρες. Ότι και αν συμβαίνει στη σειρά εκείνη είναι πάντα 10 βήματα πίσω. Αυτό φάνηκε στη συζήτησή της με την Freddie αλλά και στο δείπνο που είχαν αργότερα οι τρεις τους. Καθώς συζητούσαν για τα όρια - ή μάλλον για την απουσία των ορίων- οι λέξεις που αντάλλασαν είχαν ένα και μοναδικό σκοπό, να παίξουν μαζί μας!

Alana: “It’s hard to know where you are with each other.

Will: “We know where we are with each other, shouldn’t that be enough?

Hannibal: “Better the devil you know.” (καθώς κοιτάζει την ίδια του την αντανάκλαση μέσα στο κρασί του)


   Στο τελευταίο δείπνο, ο Hannibal και ο Will είναι μόνοι. Όπως και οι καλύτεροι σκακιστές κανένας τους δεν διστάζει ούτε δείχνει στιγμή φόβο ή δεύτερες σκέψεις. Οι ερωτήσεις του Hannibal για το κρέας, το οποίο δεν είναι χοιρινό, απαντιούνται από τον Will έμμεσα, " ήταν ένα κορίτσι που γνώριζαν, (long pig [human flesh])." Μασώντας την τελευταία μπουκιά από το "κρέας" του και έχοντας ήδη αναφέρει ότι δεν τον νοιάζει πια τι είναι κακό και τι καλό, το πρόσωπο του αρχίζει να αλλάζει και να μοιάζει στου Hannibal. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν αυτό συμβαίνει μέσα από τα μάτια του Hannibal ή είναι πραγματικά αυτό που νιώθει ο Will...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου