Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

The Watcher: "Fargo" S01E1-3 "I have two questions and one comment"




  Θυμάστε όταν τελείωνε σιγά σιγά το "True Detective" και αναρωτιόμουν τι θα μπορέσει να καλύψει το κενό; Εδώ και τρεις εβδομάδες το κενό έχει καλυφθεί πλήρως από το "Fargo", το οποίο μου έχει γίνει απαραίτητο πλέον! Είναι πολύ προσεγμένο σε όλους τους τομείς. Χαρακτήρες, η υπόθεση όλα σε τραβάνε σε αυτό! Αν δεν έχετε ξεκινήσει να το βλέπετε ακόμα προλαβαίνετε, είναι στο τρίτο επεισόδιο και μένουν άλλα τέσσερα για να ολοκληρωθεί η σειρά.


     Έχοντας δει το τρίτο επεισόδιο μπορούμε να καταλάβουμε περίπου που πηγαίνει η ιστορία. Στην πρεμιέρα ήρθαν κοντά οι δυο πρωταγωνιστές μας, ο Billy Bob Thorton ως  Lorne Malvo και ο Martin Freeman ως ο Lester Nygaard, γύρω από τους οποίους κινούνται όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Η συνάντηση τους άφησε πίσω τρία πτώματα και τώρα περιμένουμε να δούμε πως θα ολοκληρωθεί η ιστορία τους και πως θα έρθουν πάλι κοντά. Οι δυο τους χωρίστηκαν λοιπόν μετά το πρώτο επεισόδιο και ο καθένας ασχολείται με τις δικές του υποθέσεις (και προβλήματα). Ο Lorne Malvo κάνει ότι περνάει από το κεφάλι του, καταστρέφοντας ότι και αν πλησιάσει με το μοναδικό του τρόπο! Ο Lester Nygaard προσπαθεί να συνδέσει τα ψέμματα που έχει πει για να σταθούν όσο μπορούν καλύτερα χωρίς να φανεί ότι είναι ύποπτος.

  
   - Πρώτα απ' όλα, ο έμπορος ναρκωτικών έγινε ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες! Από τις σειρές λείπουν γενικά τόσο καλά οργανωμένοι και καθαροί έμποροι που μπορούν να σου πουλήσουν καθαρά ούρα και τσαντάκι επιβίωσης για να επιβιώσεις από τα ζόμπι! Θέλω να τον ξαναδούμε αυτόν τον τύπο! Είμαι fan!


   - Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για το Stavros Milos, των βασιλιά των super market. Το χειρότερο είναι ότι τελείωσε με το θάνατο του σκυλιού του (πολύ κρίμα) και φυσικά ένα όχι τόσο δροσιστικό ντουζάκι σε αίμα χοίρου... Δεν τον βλέπω καλά!

    - Κάθε φορά που εμφανίζεται η Kate Walsh στην οθόνη με εντυπωσιάζει. Είναι εκπληκτική στο ρόλο της, ο οποίος είναι τελείως κόντρα απ' ότι την έχουμε συνηθίσει. Ελπίζω να τη δούμε και στα επόμενα επεισόδια. Η πολύ χρήσιμη ευλυγισία της και το φούξια κυπελλάκι με το ποτό πρέπει να ξαναεμφανιστούν σύντομα σε κάποια σκηνή!

  - Γιατί έπρεπε να αναφερθεί βραδιάτικα η ιστορία με τις αράχνες; Από την ώρα που την άκουσα δεν μπορεί να βγει από το μυαλό μου! Ίσως είναι το χειρότερο πράγματα που έχω ακούσει εδώ και καιρό. Τι θα κάνατε εσείς αν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης άρχιζαν να βγαίνουν από το λαιμό του συντρόφου σας μικρές αράχνες... Απαπαπα!


  - Ο Bob Odenkirk στο ρόλο του σερίφη είναι εκπληκτικός. Δεν τον χορταίνω. 

  - Τα ψάρια εμφανίζονται στη σειρά πριν γίνει κάτι κακό μάλλον. Πριν τις δολοφονίες στο σπίτι του Lester και πριν την απαγωγή του "παγωμένου" τύπου. Αν τα ξαναδείξει θα ξέρουμε ότι θα συμβεί πάλι κάτι πολύ κακό!

   - Τρία πραγματάκια για την  Molly Solverson
  1.   Είναι εκπληκτική, αν συνεχίσει έτσι ελπίζω αυτοί που δίνουν τα Emmy να κοιτάνε προς την κατεύθυνσή της!
  2.   Εμμμ...  Molly Solverson... Solve-rson.... Όνομα αστυνομικού με τη λέξη λύνω μέσα!
  3.   Τέλος και εγώ θα ήθελα bourbon στο milkshake μου, ευχαριστώ!

  - Η τελευταία σκηνή με το Lester να πυροβολεί με το αυτόματο και τον αδερφό του να χοροπηδά από δίπλα του χαρούμενος κάτι μου θύμισε αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τι... 


                               Χρειάστηκε μια μέρα αλλά τα κατάφερα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου