Σάββατο 19 Απριλίου 2014

8 λόγοι που θα σας πείσουν να ξεκινήσετε επιτέλους το "The Americans"...



   Στο τελευταίο μου post σας ενημέρωσα ότι η ξένη σειρά "The Americans" ανανεώθηκε για 3η σεζόν, ένα γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Σήμερα θα σας δώσω όχι έναν, ούτε δυο αλλά οχτώ λόγους για να δώσετε μια ευκαιρία σε αυτήν την εκπληκτική σειρά.
   
 Είναι η σειρά που το "Homeland", θα ήθελε να γίνει...

 To "Homeland" ήταν στα καλύτερά του στην πρώτη του σεζόν, που μας έκανε να υποστηρίζουμε τον Nicholas Brody, ακόμα και αν ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι ήταν τρομοκράτης. Το "The Americans" είναι το αντίστοιχο αλλά για τον Ψυχρό πόλεμο, η κόρη του ζευγαριού δεν είναι τόσο ενοχλητική όσο η Dana Brody και δεν φαίνεται στον ορίζοντα ότι οι Jennings θα είναι τελικά κρυφοί πράκτορες του FBI... Αντιθέτως το πιο σημαντικό κομμάτι στη σειρά είναι η υποχρέωση που νιώθουν ότι έχουν απέναντι στην πατρίδα τους και η υποχρέωση που έχουν στα παιδιά τους, που έχουν γεννηθεί "Αμερικανοί".

    Είναι ένα καλό μάθημα ιστορίας.

Είναι μια πολύ προσεγμένη σειρά σε όλα της, πόσο μάλλον στις λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη εποχή. Βλέποντας τη σειρά μαθαίνουμε στοιχεία για μια εποχή που δεν προλάβαμε να ζήσουμε ή κάποιοι ήμασταν πολλοί μικροί ή πολύ μακριά για να θυμόμαστε τι πραγματικά συνέβη. Οι πληροφορίες που παίρνουμε συνήθως από τις ταινίες για εκείνη την εποχή φτάνουν μέχρι το γνωστό κλισέ, "Οι κακοί-κακοί κομμουνιστές", ενώ η σειρά δίνει μια ευκαιρία σε όλους αφήνοντας τον θεατή να γίνει ο κριτής.

   Για τις περούκες φυσικά!

Δεν υπάρχει άλλη σειρά με τόσες υπέροχες περούκες. Καταφέρνουν να κρύψουν ουσιαστικά τους Jennings; Όχι ιδιαίτερα, αλλά είναι πολύ διασκεδαστικές!



     Για το soundtrack.

Οι περισσότερες σειρές ή ταινίες που μιλάνε για τα 80's συνήθως χρησιμοποιούν πολλά κλισέ κομμάτια εκείνης της εποχής. Αυτό όμως δεν συμβαίνει εδώ, μιας και το "The Americans" χρησιμοποιεί πιο σκοτεινά και "βαριά" τραγούδια της εποχής. Με άλλα λόγια τα καλύτερα κομμάτια! Για παράδειγμα τα πρώτα τραγούδια του Peter Gabriel, τους Cure, Τhe Squeeze, Pete Townshend και Roberta Flack. Είναι πολύ ταιριαστό με το κλίμα της σειράς το soundtrack και είμαι ευτυχισμένη που δεν έχουμε ακούσει ακόμα Cindy Lauper...

        Για το σενάριο.

    Όσο καλή και αν ήταν η πρώτη σεζόν, το σενάριο είναι ακόμα καλύτερο στη δεύτερη. Είναι μια σειρά που παίρνει το χρόνο της, δεν στοχεύει σε μεγάλα και σοκαριστικά επεισόδια, ούτε σε μεγάλες ανατροπές. Δημιουργεί τέτοια ένταση και suspense που νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει τόσο γρήγορα που δεν ξέρεις τι να κάνεις. Η σειρά τότε σιγά σιγά με το δικό της τρόπο χαλαρώνει αυτήν την ένταση και σε κάνει να μπορείς να αναπνεύσεις ξανά!

   Γιατί είναι sexy(και το ξέρει)!

Η σειρά έχει καταφέρει να είναι τρομερά sexy με τον πιο όμορφο τρόπο τη μια στιγμή αλλά και τρομερά "αδέξια" κάποιες άλλες. Οι πρωταγωνιστές μας χρησιμοποιούν πολλές φορές το σεξ για να αποσπάσουν πληροφορίες από διάφορους στόχους. Προσωπικά όμως δεν θα ξεχάσω τη σκηνή στην οποία η κόρη του ζευγαριού "πιάνει" τους γονείς της σε μια πολύ ιδιαίτερη στάση (69). Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που τη βλέπουμε στην τηλεόραση!


 Η Kerry Russell είναι πολύ δυναμική!

  Αν έχετε συνηθίσει την ηθοποιό από τους παλιότερους ρόλους της, θα σας ξαφνιάσει το πόσο δυναμική είναι σε αυτή τη σειρά. Το πιο ιδιαίτερο είναι ο τρόπος που εκδηλώνεται! Δεν θα μπει απλά σε ένα δωμάτιο και θα δείρει 3 άντρες. Θα εμφανιστεί με τα εσώρουχα της και θα τους σαγηνεύσει, και τη στιγμή που θα αντιληφθεί ότι έχει το πάνω χέρι θα τους δείξει τις ικανότητες της. Πολύ απλά αν την εκνευρίσεις είναι πιθανό το κεφάλι σου να περάσει μέσα από ένα τοίχο!


  Γιατί δεν υπάρχουν ξεκάθαρα κακοί και καλοί σε αυτή τη σειρά.

 Υπάρχουν οι άνθρωποι που κάνουν το καθήκον τους για την χώρα τους. Τα πράγματα που χρειάζεται να κάνουν και οι δυο πλευρές δεν είναι καλά αλλά έχουν τις πιο "αγνές" προθέσεις. Κανένας δεν θέλει να χτίσει αυτοκρατορίες ή να έχει προσωπικό κέρδος. Ότι κάνουν γίνεται για το γενικότερο καλό. Οι Jennings θέλουν να υπηρετήσουν την χώρα τους και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την ήρεμη ζωή που έχουν στα προάστια με την οικογένεια τους. Αυτός ο αγώνας τους κάνει τη σειρά εξαιρετική!

1 σχόλιο:

  1. Αν καποιος περιμενει καταιγιστικη δραση και σεναριο τζειμς μποντ, εχασε. Εξαιρετικη σειρα που ευτυχως θα μας συντροφευσει και του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή