Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Zombie love! Τέσσερις πρόσφατες σειρές που μας έκαναν να αγαπήσουμε τα ζόμπι ξανά απ' την αρχή!!

     

           Τα ζόμπι είναι ότι πιο "καυτό" υπάρχει αυτή τη στιγμή! Πήραν επάξια τη σκυτάλη από τους βρικόλακες και βρίσκονται παντού! Εκτός από τις τέσσερις σειρές που θα αναφέρω παρακάτω, ήδη περιμένουμε σε κάποιους μήνες τη σειρά "izombie" του καναλιού CW που περιστρέφεται γύρω από μια φοιτήτρια ιατρικής που γίνεται ζόμπι και αναγκάζεται να πιάσει δουλειά σαν βοηθός ιατροδικαστή για να μπορεί να τρώει μυαλά (και βλέποντας έτσι τις αναμνήσεις των νεκρών, λύνει και εγκλήματα!). Αλλά και τη spin off σειρά του "The Walking Dead" το 2015!


           Ακόμα και σειρές που δεν ασχολούνται με ζόμπι, όπως το "True Blood" , αρχίζουν να τα προσθέτουν σιγά-σιγά. Στην τελευταία σκηνή της προηγούμενης σεζόν, παρουσίασαν μια ορδή από (μισόγυμνα) ζόμπι-βρικόλακες!

           
                 Αλλά τι είναι τόσο συναρπαστικό στις ιστορίες με τα ζόμπι; Το βασικό είναι ότι υπάρχουν δύο πλευρές. Η πρώτη που εξετάζει την αντίδραση του ανθρώπου σε ένα τέτοιου είδους ξέσπασμα, η οποία είναι πανικός και φόβος κατά κύριο λόγο. Αλλά και η πλευρά , που μόλις πρόσφατα άρχισε να εξετάζεται, του ζόμπι και της δικής του οπτικής! Δυο από τις καλύτερες περσινές σειρές, που είχαν αυτό το χαρακτηριστικό, αν και δεν έγιναν πολύ γνωστές, ήταν εξαιρετικές!
              Το να πολεμάει κανείς τέρατα είναι πολύ πιο εύκολο από το να πολεμάει τέρατα με τα πρόσωπα των αγαπημένων του. Παρακάτω είναι τέσσερις σειρές που προσπάθησαν να ρίξουν μια πιο κοντινή και ανθρώπινη ματιά στο ξέσπασμα των ζόμπι.


                              4. "American Horror Story:Coven"


         Ξεκινήσαμε με τον Evan Peters και ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι! Κανένας δεν πεθαίνει σε αυτή τη σειρά! Εκείνος όμως ήταν ξεχωριστός, βίαιος και ταυτόχρονα γεμάτος παιδικότητα στις αντιδράσεις του. Η σεζόν μπορεί να ήταν για μάγισσες αλλά νομίζω πως τα ζόμπι κέρδισαν το στοίχημα!

                                  3. "The Walking Dead"



       Είναι μια από τις αγαπημένες μου σειρές και το ξέρετε ήδη! Αυτό που κατάφερε να μας δείξει η σειρά καλύτερα από κάθε άλλη, είναι η καθημερινή ζωή κατά τη διάρκεια μιας τέτοιου είδους κατάστασης. Η πάλη για επιβίωση όχι μόνο για κάποιες ώρες αλλά για χρόνια... Μια εξαιρετική σειρά, η οποία άνοιξε το δρόμο για πολλές άλλες...

                                       2. "In the Flesh"



               Η πρώτη από τις δυο σειρές που με εντυπωσίασαν πολύ πέρσι αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν και πολύ γνωστές δυστυχώς! Η σειρά του BBC λοιπόν μας δείχνει τι συμβαίνει όταν όλα ηρεμούν και με απλά λόγια οι άνθρωποι κερδίζουν έχοντας βρει μια θεραπεία για τα ζόμπι. Ακολουθούμε λοιπόν ένα νεαρό που είχε γίνει ζόμπι, να προσπαθεί πλέον να επιστρέψει στην καθημερινή του ζωή. Τίποτα όμως δεν είναι εύκολο μιας και βρίσκει συνεχώς στις προσπάθειες του εμπόδια, από όλους τους γύρω του. Προσπαθεί να μοιάζει "φυσιολογικός" φορώντας make up και φακούς επαφής αλλά η οργή των γύρω του δεν ηρεμεί.

                         1. "Les Revenants"- "The Returned"



              Τι μπορώ να πω για αυτή τη σειρά...! Είναι ένα γαλλικό δράμα, που διαδραματίζεται σε μια μικρή κωμόπολη η οποία βλέπει μια ομάδα κατοίκων της να επιστρέφουν από το θάνατο! Οι αντιδράσεις των ζωντανών, ποικίλουν. Κάποιοι ήταν νεκροί για ένα χρόνο άλλοι για πολύ περισσότερο. Κανένας δεν μοιάζει με την κλασσική εικόνα που έχουμε για τα ζόμπι. Περιμένουμε φέτος τη δεύτερη σεζόν με αγωνία, μιας και το φινάλε της πρώτης μας άφησε με το στόμα ανοιχτό... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου