Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

The Watcher: "Downton Abbey" Season 4




         Άλλη μια εξαιρετική σεζόν του "Downton Abbey" ολοκληρώθηκε πριν μια εβδομάδα! Αυτά... Τι είπατε; Πρέπει να γράψω κριτική και ανάλυση; Καλά,καλά! Ξεκινώντας λοιπόν έχω να ομολογήσω ότι είμαι μεγάλη fan της σειράς. Περιμένω λοιπόν κάθε χρονιά να ολοκληρωθεί ο κύκλος, για να μπορώ να τον δω ολόκληρο. Αυτό συμβαίνει λοιπόν μέσα σε 2 μέρες και μετά αρχίζει η αναμονή για το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο (που ξεχνάω πάντα και καταλήγω να το βλέπω μαζί με την επόμενη σεζόν)! Όσοι από σας δεν της έχουν δώσει ακόμα μια ευκαιρία, είναι καιρός. Σαν εγγυώμαι ότι θα σας αρέσει πολύ και θα σας κρατήσει πολύ ψηλά το ενδιαφέρον! Όσοι δεν έχετε δει όλη τη σεζόν μην διαβάσετε παρακάτω, γιατί ακολουθούν spoilers!
       



       Μπορώ να ομολογήσω ότι έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη από αυτή τη σεζόν. Συγκριτικά με τις προηγούμενες ήταν λίγο κατώτερη βέβαια, αλλά μπορώ να βασιστώ πάντα στο παλιό καλό "Downton" για δολοπλοκίες, σκοτεινά μυστικά, πλατωνικούς έρωτες, μίση, κακίες και πολλούς κορσέδες! Το ιδιαίτερο αυτής της σεζόν ήταν ότι δεν είχαμε κανένα θάνατο πρωταγωνιστή, το οποίο είναι πολύ περίεργο, μιας και κάθε σεζόν μας έχει συνηθίσει και περιμένουμε πάντα ότι κάποιος θα πεθάνει. Όμως η σειρά δεν μας άφησε έτσι, είχαμε το πρώτο μαύρο χαρακτήρα στη σειρά(καιρός ήταν) και φυσικά ένα βιασμό που μας μαύρισε την καρδιά.



         Ας μιλήσουμε όμως για τους χαρακτήρες που μου άρεσαν πρώτα στη φετινή σεζόν (αφού δούμε τους τίτλους και ακούσουμε αυτό το εξαιρετικό τραγούδι). Εννοείται πως οι παλιοί μου αγαπημένοι δεν με απογοήτευσαν. Μιλάω φυσικά για τους CarsonHughes και Patmore από τους υπηρέτες και Tom BransonIsobel Crawley και η απίστευτη Countess of Grantham από τη μεριά των αριστοκρατών! 
         Οι χαρακτήρες των Carson και Hughes είναι τρομερά καλογραμμένοι. Κρατούν ισορροπίες ανάμεσα στους ίδιους τους υπηρέτες αλλά και ανάμεσα στους στους δυο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Παίρνουν πάντα πολύ σημαντικές και ταυτόχρονα δύσκολες αποφάσεις, έχοντας στο μυαλό τους το καλό της οικογένειας. Τέλος, είναι αυτοί που μαθαίνουν τα πιο πολλά μυστικά και καλούνται όχι μόνο να τα κρατήσουν με κάθε κόστος αλλά να βρουν και λύσεις! Με λίγα λόγια κάνουν θαύματα, χωρίς όμως να ξεφεύγουν εκατοστό από τα πιστεύω του χαρακτήρα τους.
            Σε ότι αφορά την Countess of Grantham, δεν έχω λόγια. Συνεχίζει να είναι η αγαπημένη μου. Πάντα έτοιμη να πει την μεγαλύτερη κακία αλλά ανέτοιμη να παραδεχτεί το οποιοδήποτε λάθος της (εκτός από συγκεκριμένες φορές). Η ατάκες της είναι κοφτερές και πανέξυπνες. Άλλος ένας χαρακτήρας σμιλευμένος στην τελειότητα! Το φετινό "bonus", για μας τους τηλεθεατές, ήταν η αρρώστια της, που την έφερε πιο κοντά στην Isobel Croli και μας έδωσε ελπίδα για αυτό το υπέροχο γυναικείο δίδυμο.
             Τέλος έχουμε την Isobel Croli και τον Tom Branson που είχαν αρκετές σκηνές μαζί, μιας και ο ένας μπορούσε να καταλάβει απόλυτα, τι αισθάνεται ο άλλος. Είναι δυο χαρακτήρες με πολλά κοινά: δεν ανήκουν άμεσα στην οικογένεια, έχουν χάσει τους συντρόφους τους, είναι πολύ προοδευτικοί και φυσικά δεν φοβούνται να παλέψουν για τα πιστεύω τους. Έχουν εξελιχθεί πολύ καλά και οι δυο και κάθε φορά που εμφανίζονται στην οθόνη μου, περιμένω τα καλύτερα και ποτέ δεν με απογοητεύουν!
            Να μην ξεχάσω και την μαγείρισσα μας, την κυρία Patmoreπου έχει αναλάβει ίσως έναν πιο ελαφρύ και ίσως κωμικό ρόλο αυτή τη σεζόν να δίνει μια πνοή φρέσκου αέρα.
              Όσον αφορά τους χαρακτήρες που δεν μου άρεσαν ποτέ, θα ξεκινήσω με την O'Brien, που έφυγε νύχτα, πράγμα που με έκανε πολύ χαρούμενη!   Δεν θα άντεχα ούτε στιγμή παραπάνω αυτές τις απαίσιες μπούκλες στο μέτωπό της...
          Η Cora Crawley ήταν άοσμη και άγευστη όπως πάντα, και ευτυχώς φέτος δεν μας ενόχλησαν πολύ με αυτήν. Τέλος, έχουμε τους Bates που σαν χαρακτήρες μου άρεσαν στην πρώτη σεζόν αλλά μετά με έχασαν από φίλη. Φέτος η Anna ξανατράβηξε την προσοχή μου, εξαιτίας ίσως του πιο τραγικού γεγονότος της σεζόν, του βιασμού της. Αλλά δεν χρειάστηκε να δούμε την πράξη για να μας ανατριχιάσει, γιατί κάθε φορά που αναφέρεται σε κάποια ταινία/σειρά ή οπουδήποτε, νιώθω πως δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή από αυτό το γεγονός για μια γυναίκα. Αλλά ας μείνω στη σειρά, λέγοντας ότι το χειρίστηκαν πολύ σωστά και σε ότι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της Anna, της βγάζω το καπέλο.
             Γενικά ήταν μια γεμάτη σεζόν χωρίς τεράστιες ανατροπές αλλά όπως πάντα πολύ ευχάριστη. Τα καλά νέα είναι ότι ανανεώθηκε ήδη για του χρόνου και ότι μελλοντικά θα υπάρχει και ένα spin-off! O δημιουργός του "Downton Abbey" δουλεύει πάνω σε ένα prequel της σειράς, που θα έχει σαν βασικό θέμα το πως γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν οι Lord Grantham και η Cora.

                            Ακολουθήστε μας και στο Facebook,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου