Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

The Watcher: It's raining dead...in "The Walking Dead" premiere!

Oh yeah!They're back!!

                                                               
      Καιρός ήταν!Μετά από μια 3η σεζόν με πολλά σκαμπανευάσματα μεν, αλλά πολύ δυνατή δε, επιστρέφουμε στη φυλακή με πολύ περισσότερο κόσμο πια και έχοντας δημιουργήσει μια πραγματική κοινωνία  με σχολείο, συμβούλιο,αντιπροσώπους μέχρι και φάρμα με ζωντανά!Ότι δηλαδή προσπάθησε να γίνει το Woodbury πριν πιάσουν τον Governor τα "ψυχωτικά" του!!Το επεισόδιο αυτό προσπαθεί να περάσει σε μας την αίσθηση της ασφάλειας και του "σπιτιού" που έχει τώρα πια η ομάδα.Δίνοντας ίσο χρόνο σε όλες τις ιστορίες και τους χαρακτήρες, δείχνοντάς μας ταυτόχρονα το τι έχουν καταφέρει κάποιους μήνες μετά την επίθεση του Κυβερνήτη.



Μην διαβάσετε παρακάτω αν δεν έχετε
δει το επεισόδιο....!

         Ο Rick απ΄ ότι φαίνεται δεν έχει σταματήσει απόλυτα να παλεύει με τους δαίμονες του (δεν θέλει να κουβαλάει όπλο!),αλλά τον διακατέχει μια ιδιαίτερη γαλήνη,που μας κάνει να τον δούμε με άλλο μάτι, και ήδη μπορούμε να πούμε ότι μας αρέσει πιο πολύ.Αυτή η διαφορετική συμπεριφορά οφείλεται σίγουρα στο ότι δεν παίρνει πια μέρος απόλυτα στις αποφάσεις (από επιλογή) και ασχολείται πιο πολύ με τα παιδιά του και τις πιο απλές εργασίες, αφήνοντας ένα τεράστιο βάρος να φύγει από τους ώμους του.
         Το ίδιο σημαντική είναι και η αλλαγή του Daryl, που πάντα μεν ήταν σημαντικό μέρος της ομάδας, αλλά πάντα κρατούσε μια απόσταση (πιο πολύ πνευματική) από αυτούς.Τώρα τον βλέπουμε σαν πραγματικό ηγέτη, με ανθρώπους να τον εκτιμούν να βασίζονται σε αυτόν και να τον ευχαριστούν για την προσφορά του. Από όλους τους χαρακτήρες μοιάζει να είναι ο μόνος που μέσα σε αυτήν την τρομερή κατάσταση,έχει βρει το ρόλο του και ένα μέρος που τον κάνει να νιώθει απόλυτα ευπρόσδεκτος. Επίσης και η σχέση του με την Carol έχει μεγάλη σημασία,υπάρχει ειλικρίνεια στο συναίσθημα και από τις δυο πλευρές και ας είμαστε "ακόμα" σε ένα πλατωνικό επίπεδο.Και η Carol πλέον εδώ και 2 σεζόν έχει αρχίσει να αλλάζει και έχει φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο σε σχέση με τον πρώτο κύκλο.Είναι άτομο που ξέρει τι πρέπει να γίνει και παίρνει πραγματικό ρίσκο για να το καταφέρει,σταματάει πια να είναι ακόλουθος και αρχίζει να πράττει!!
            Το επεισόδιο ήταν ένα από τα 3 καλύτερα όλης της σειράς παίζοντας σε πάρα πολλά ταμπλό ταυτόχρονα,δίνοντας μας να καταλάβουμε ότι όσο καλά και αν είναι οργανωμένοι,όση εμπειρία και αν αποκτήσουν,όσο προετοιμασμένοι και αν είναι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΣΦΑΛΗΣ...Αυτό ακριβώς κατάφερε να μας δείξει η μικρή μάχη στο super market με τον πιο ευφάνταστο τρόπο!Εκπληκτική σκηνή,εκπληκτικά εφέ για μια ακόμη φορά (η βροχή από zombie που κυριολεκτικά έσκαγαν σαν καρπούζια και φυσικά το ελικόπτερο!).Το επεισόδιο κατάφερνε να χτίζει σταδιακά την ένταση,είτε με τη μικρή μάχη,είτε με την παγίδα για τον Rick,είτε με τη χαρά και την ηρεμία επειδή ξέρουμε ότι δεν θα κρατήσει...Η τελευταία σκηνή με άγχωσε ιδιαίτερα...
            Κανείς δεν είναι ασφαλής λοιπόν,όσο μεγάλους τοίχους και αν έχεις, μπορούν να ρίξουν ή να ξεκινήσει η καταστροφή από μέσα προς τα έξω...!

  

 :είμαι εντυπωσιασμένη!!!!!






P.S.Το επεισόδιο παρακολούθησαν 16,1 εκατομμύρια άνθρωποι καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της σειράς που ήταν 12,4 εκατομμύρια για το τελευταίο επεισόδιο της 3ης σεζόν!








2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    πολύ ωραίο το κείμενό σου για το WD. Θα σε ενδιέφερε να προωθήσεις μέσω του blog σου ένα γκάλοπ που έχουμε στο δικό μας blog για τον αγαπημένο ήρωα της σειράς και σε αντάλλαγμα να αναρτήσουμε όποιο κείμενό θέλεις στο δικό μας blog? Φυσικά δεν θα βάλουμε ολόκληρο το κείμενο αλλά μόνο την αρχή και μετά θα υπάρχει Link που θα οδηγεί στο δικό σου blog. έτσι θα "ανταλλάξουμε" κατά κάποιο τρόπο αναγνώστες. φυσικά μπορείς να ψηφίσεις και εσύ στο γκάλοπ μας!!!

    http://koalakia.blogspot.gr/2013/10/walking-dead.html

    τέλος, θα βάλουμε το blog σου στα προτεινόμενα blog του δικού μας, μια λίστα που ετοιμάζουμε και σε μερικές ημέρες θα ανέβει στο blog μας.

    Ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!! Στείλτε μου mail στο areyouseries.blogspot@gmail.com να το κανονίσουμε!

      Διαγραφή