Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Series anatomy Part 1


  Η  καινούρια τηλεοπτική σεζόν φέρνει μαζί της πολλές αγαπημένες σειρές του 2013(ή και παλιότερες) που ανανεώθηκαν, αλλά και πολλές καινούριες.Εδώ και δυο χρόνια έχει ξεκινήσει αυτή η εισβολή νέων σειρών, παρ'οτι πολλές δεν κατάφεραν να περάσουν τα πρώτα 5-6 επεισόδια, ή, να συνεχίσουν για δεύτερη σεζόν.Τα προηγούμενα χρόνια βασικότερος ''αποκεφαλιστής" σειρών ήταν το κανάλι FOX. Την θέση του όμως, φέτος, κατάφερε να πάρει το ABC ακυρώνοντας τις περισσότερες σειρές για το 2013, που παρά την κατακραυγή των fans και των media δεν φαίνεται να αλλάζει τον τρόπο σκέψης του!Κάποιες από αυτές τις σειρές αναγκάστηκαν,δυστυχώς,να ολοκληρώσουν την ιστορία τους μέσα σε 6-7 επεισόδια...

Γι'αυτό φέτος θα μας λείψουν τα: Happy Endings(S03),Body of Proof(S02-με 7 επεισόδια λιγότερα), How to live with your parents-for the rest of your life (S01),Malibu country(S01),Red Widow(S01),666 Park Avenue(S01),Don't trust the bitch in apt. 23(S02-με 8 επεισόδια λιγότερα),Last resort(S01),Private Practice(S06-κομμένη κατά 7 επεισόδια), Zero Hour(S01)...






RIP...


          


           Μετά από αυτό το λεπτό σιγής για της σειρές που χάθηκαν,ας μιλήσουμε για τις υπόλοιπες που κατάφεραν να συνεχίσουν φέτος ή πήραν τη θέση αυτών που κλάψαμε πιο πάνω, κοινώς τις ολοκαίνουριες! Ο Σεπτέμβριος μας έδωσε ήδη μια γερή δόση από πρεμιέρες  αλλά ο Οκτώβριος θα κλείσει δυναμικά τον κύκλο!Μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι μια σειρά ξεχωρίζει,το εκπληκτικό "Masters of Sex"! Ακόμα και ο τίτλος είναι τέλειος,προκαλεί και ιντριγκάρει έχοντας διπλό νόημα (Masters είναι το όνομα του πρωταγωνιστή)!Για να μην πούμε για το υπέροχο casting που έβαλε αυτό το εκρηκτικό δίδυμο μαζί (Michael Seen και την Lizzy Caplan).Μας δίνουν μια πολύ έξυπνη,προσεγμένη ματιά στο sex η οποία είναι ταυτόχρονα συναισθηματική και επιστημονική.Αν τα επόμενα επεισόδια είναι τόσο καλά όσο η πρεμιέρα,τότε μπορούμε να μιλάμε όχι μόνο για την καλύτερη σειρά της σεζόν,αλλά και της τελευταίας 5ετίας τουλάχιστον!





The whole shebang ladies and gentlemen!

          Στη συνέχεια έχουμε το "Agents of S.H.I.E.L.D." το οποίο ήταν πολύ διασκεδαστικό και γεμάτο με δράση!Μπορεί να μην είναι η καλύτερη σειρά της σεζόν αλλά έχει 3 παράγοντες που θα την πάνε στην κορυφή: ο Joss Whedon,ο Joss Whedon και ο Joss Whedon...Αστειεύομαι φυσικά (μπααα!!): το "Agents of S.H.I.E.L.D." κάνει κάποια απλά και βασικά πράγματα,καλύπτει το κενό που υπήρχε μέσα μας σε ότι έχει να κάνει με super ήρωες, τον Joss Wheedon και φυσικά τον Agent Coulson(ορίστε 3 λόγοι!) τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα...That is all!!





 Oh my (Whedon-y) goodness!!


          Ας μιλήσουμε και για μια κωμωδία της οποία η πρεμιέρα ήταν πολύ διασκεδαστική και ευχάριστη.Το "Brooklyn Nine Nine" είναι μια αστυνομική κωμωδία, η οποία πιστεύω ότι από επεισόδιο σε επεισόδιο θα βρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό της και την πορεία που θέλει να ακολουθήσει και όταν τα καταφέρει να φτιάξει τη δική της ταυτότητα και φτάσει εκεί που επιθυμούν οι δημιουργοί της...απλά θα την κόψει το FOX(αυτά που λέγαμε παραπάνω)...!



Μακάρι να έχει διαφορετική τύχη από το "Death Valley"...





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου