Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Come out,come out wherever you are!!Παγκόσμια Μέρα Coming Out!!

  




         Παίρνοντας σαν αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Coming Out*  αποφάσισα να γράψω ένα post στα μέτρα μου,δηλαδή σχετικό με το θεματολόγιο του blog αλλά και σχετικό με την ημέρα για να τιμήσω όσο μπορώ την Lgbt κοινότητα. 
Το "μενού" περιλαμβάνει τους 8 αγαπημένους μου (είναι και άλλοι πολλοί βέβαια) gay,lesbian,bisexual και transgender χαρακτήρες σειρών (σε τυχαία σειρά).Ελπίζω να το απολαύσετε!!


  •   Andrew Van de Kamp(Shawn Caminiti Pyfrom) στο Desperate Housewives. Πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας,πολύ κακός και αντιδραστικός στις πρώτες σεζόν της σειράς τουλάχιστον,αλλά αυτό που τον κάνει να μπει στη λίστα,το βασικότερο όλων(που λείπει στους περισσότερους νεαρούς gay χαρακτήρες στην TV) είναι το πόσο καλά νιώθει με τον εαυτό του και τη σεξουαλικότητά του.
  •     Willow Rosenberg( Alyson Hannigan) στο Buffy the vampire Slayer και για 3 επεισόδια στο Angel.Είναι μία από τους πιο αγαπημένους μου χαρακτήρες,γραμμένη χωρίς υπερβολές,συνδυάζοντας τεράστια δύναμη και ευαισθησία αλλά και με το να είναι κομμάτι στο πιο φυσιολογικό και αγαπημένο ζευγάρι (με την Tara) σε ολόκληρη τη σειρά. 
  •    Lafayette Reynolds(Nelsan Ellis) στο True Blood.Τι μπορεί να πει κανείς για αυτό το χαρακτήρα!!Υπέροχος μέσα στην υπερβολή του, αξιαγάπητος και φυσικά super sexy!   
  •     David James Fisher (Michael C. Hall) στο Six Feet Under.Πολύ πριν τον αγαπήσουμε για τον Dexter, κατάφερε ,για μένα,να γίνει ο πρώτος πρωταγωνιστής-gay χαρακτήρας που ήταν τόσο κοντά στη πραγματικότητα.
  •     Jack MacFarland (Sean Hayes) στο Will & Grace.Υπέροχος στο ρόλο του υπερβολικού, υπερσεξουαλικού, εγωκεντρικού αλλά αξιαγάπητου χαρακτήρα που πήρε όλα τα στερεότυπα και τα έκανε ''δικά του''!
  •      Chad Warwick (Zachary Quinto) στο American Horror Story:Murder House. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική γιατί μου αρέσει πολύ σαν ηθοποιός και έτσι πιστεύω ότι ήταν πολύ καλός σαν gay χαρακτήρας...παραιτούμαι... :p
  •    Calliope Iphegenia "Callie" Torres &  Arizona Robbins  ( Sara Ramirez &  Jessica Capshaw) στο Grey's Anatomy.Ναι,ναι ακόμα τη βλέπω τη σειρά και μπορώ να πω ότι μου αρέσει ο τρόπος που απεικονίζονται οι δυο τους σαν ζευγάρι( bisexual και lesbian). Απ΄ ότι φαίνεται βέβαια φέτος δεν τη βγάζουν τη χρονιά άλλα τι να κάνει κανείς!!
  •        Sophia Burset (Laverne Cox) στο Orange is the new black.Είναι ο πιο ρεαλιστικός ρόλος που έχω δει ποτέ για transgender χαρακτήρα,χωρίς υπερβολές και θεατρινισμούς.Απίστευτη!!



                               Περιμένω τα σχόλια σας!





   *Με αφετηρία τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ακτή, η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out γιορτάζεται κάθε 11η Οκτωβρίου σε πολλές χώρες. Η ημερομηνία παραπέμπει στη μεγάλη Εθνική Πορεία για τα γκέι δικαιώματα προς την Ουάσινγκτον (11/10/1987). Το λογότυπο της πρώτης διοργάνωσης είχε σχεδιάσει ο Keith Haring. Στην Αθήνα  η Colour Youth διοργανώνει Coming Out party απόψε στο Θέατρο Βικτώρια (έναρξη 11μμ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου